ArtSwap,2014

's-Hertogenbosch(NL)- Rovaniemi (FL)

Kunstenaarsuitwisselingsprogramma tussen Fins Lapland en Nederlands Brabant, waarin 6 kunstenaars onderling hun atelier, woning en professionele netwerk verruilden voor de periode van één tot twee maanden in de periode maart tot en met oktober 2014.
Belangrijkste doel van zowel het uitwisselingsprogramma als het bijbehorende educatieve project is het ervaren en tonen van verschilllen en overeenkomsten tussen het dunbevolkte Lapland en dichtbevolkte Nederland.
De afsluitende temtoonstelling 'Angle of Incidence - invloed van een omgeving' (17 december 2104 tot en met 18 januari 2015 in de Willem II Fabriek in's-Hertogenbosch) toonde niet alleen het werk van de zes kunstenaars die fysiek van werkplek wisselden, maar ook werk van tien talentvolle (jonge) kunstenaars uit Fins Lapland en Nederlands Brabant wiens werk aansloot op de thematiek.Het accent lag daarbij op natuur(-beleving) en landschap(-beleving). In de maanden juli en augustus zal de tentoonstelling ook in Rovaniemi te zien zijn.

angle-of-incidence-.jpg

Zie voor meer en uitgebreide informatieover het kunstenaarsuitwisselingsprogramma ArtSwap : www.artswap.eu

 

Schermafbeelding 2015-01-28 om 10.58.53.png
Klik hier om Nederlandstalige catalogus van 'Angle of Incidence'te bekijken

Mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente 's-Hertogenbosch, Prins Bernard Cultuurfonds, Mondriaanfonds , Valley of Fire Beheer BV, Hermes Kunst en-Cultuurfonds