MET HET OOG OP DEN DUNGEN, 2006
– Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant (12 t/m 31 mei)

Project om alle kinderen van de drie basisscholen van Den Dungen (Brabant) intensief kennis te laten maken met kunst en de wijze waarop dit tot stand komt. Thematiek: de collectieve en individuele beleving van het dorp (gewerkt werd met begrippen als heden-verleden, generaties, wonen en familie). Onder leiding van 12 kunstenaars zijn door de kinderen 12 kunstprojecten gemaakt, die vervolgens werden opgesteld in Den Dungen. Samen met ongeveer 400 kinderen en de hulp van enkele ouders heb ik het kunstwerk 'Dungense schaapjes’ gemaakt.
Van de vingers van kinderen van de drie basisscholen zijn duizenden afgietsels van polyester gemaakt (400 kinderen; 4000 afgietsels). Al deze polyesters vingertjes vormden de vacht van een eveneens van polyester gemaakt schaapje (voor elke school een schaap).Kinderen uit de bovenbouw hebben geholpen om alle vingers op de nog blote schapen te plakken. De schapen zijn behandeld met een speciale witte coating, om ze tijdens de kunstroute rustig buiten te kunnen laten grazen. Uiteindelijk heeft elk schaap, na afloop van de kunstroute, zijn asiel gevonden op een van de scholen.

Mede mogelijk gemaakt door: BISK, Delta Lloyd, Gemeente Sint-Michielsgestel, Prins Bernhard Cultuurfonds, RABO Bank, Reaal Verzekeringen,
VSB-Fonds.