2013

115x 80x 28 cm
Staal, pigment, epoxy

Het boek 'Zes maanden in de Siberische wouden' van de Franse avonturier, journalist en schrijver  Sylvain Tesson waarin hij beschrijft hoe het is om als kluizenaar te leven diep in het bos aan het Bajkalmeer in Siberië, was voor mij mede de inspiratiebron om dieper op mijn fascinatie voor de levenskracht van bomen in te gaan. Sterke wortels die de kracht hebben zich op onmogelijke plaatsen te hechten en door de sapstroom de boom omhoog blijven stuwen.

..'De ceder is dun, maar waarschijnlijk toch tweehonderd jaar oud -het bewijs dat een levend organisme aan intensiteit wint wat het aan overdaad verliest; hier krijgen de bomen geen uitbundig gebladerte, maar vanbinnen zijn ze zo hard als marmer'.. (uit: " )

 

Het wortelstelsel dat ik voor "Stronk' (Stub) al langere tijd in gedachten had, was lastig en te zwaar om alleen te maken. Gelukkig kreeg ik hulp van Jan Fonken waarmee ik samen, buis voor buis, de stronk opgebouwd heb.

maken-stub1_.jpg  makenstub2_.jpg makenstub3_.jpg makenstub4_.jpg makenstub6_.jpg


Het eerste resultaat stond op de tentoonstelling Shaping Senses, juni 2013 (nog zonder de 'albasten' coating op de bovenzijde)

 makenstub7_.jpg